Ο Θίασος «Σκιές & Γέλια» ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Θεοδωρόπουλο με σκοπό να κρατήσει ζωντανή την λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών μέ-σα από τον ήρωά της, τον Καραγκιόζη. Στόχος μας είναι να μάθουν και να αγαπήσουν τα μικρά παιδιά την τέχνη του Θεάτρου Σκιών ώστε να κρατηθεί ζωντανή και να μην γίνει “μουσείο”.

     Ο θίασος μας πραγματοποιεί παραστάσεις παραδοσιακού θεάτρου σκιών σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Η μακροχρόνια παρουσία μας στον χώρο, μας δίνει τα εφόδια για να παρουσιάζουμε το θέαμα αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η εμπειρία μας είναι το όπλο ώστε να μπορέσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά την αγάπη μας για τον Καραγκιόζη.

     Οι παραστάσεις μας είναι άρτια δομημένες, με απλό και προσεγμένο λόγο ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, ξεκινούν με πρόλογο, συνεχίζουν με το κυρίως έργο και καταλήγουν στο φινάλε. Η υψηλή αισθητική που διαθέτουν οι φιγούρες και τα σκηνικά μας, σε συνδυασμό με το μοναδικό χιούμορ, υπόσχονται ένα υπέροχο θέαμα.
Το ρεπερτόριο μας είναι πλούσιο σε θεματολογία και μπορεί να καλύψει εκδηλώσεις οποιαδήποτε περίοδο της σχολικής χρονιάς όπως Εθνικές εορτές, Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα, τελετή λήξης σχολικής χρονιάς. Περιλαμβάνει περισσότερα από 50 έργα, από τα οποία σας προτείνουμε, ενδεικτικά, τα ακόλουθα...

  • ΚΩΜΩΔΙΕΣ: Ο Καραγκιόζης Δάσκαλος, Ο Καραγκιόζης στο Πανηγύρι, Ο Καραγκιόζης στο Λούνα Παρκ, Τα Αινίγματα της Βεζυροπούλας, Ο Καραγκιόζης Γιατρός.
  • ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ: Ο Καραγκιόζης Πλοίαρχος, Ο Καραγκιόζης στη Ζούγκλα.
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ: Ο Καπετάν Κίσσας (25η Μαρτίου), Το Κρυφό Σχολειό (25η Μαρτίου), Το Έπος του '40 (28η Οκτωβρίου), Ο Καραγκιόζης Στρατιώτης (28η Οκτωβρίου)
  • ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Ο Μέγας Αλέξανδρος & το καταραμένο Φίδι, Το Μαγεμένο Δεντρί.
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ: Ο Καραγκιόζης & οι Καλικάντζαροι, Ο Καραγκιόζης & το Δώρο του Αϊ-Βασίλη, Ο Καραγκιόζης & το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.
  • ΠΑΣΧΑ: Η Στάνη του Μπάρμπα-Γιώργου
  • ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ: Ο Καραγκιόζης Μασκαράς
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ: Διακοπές στον Βόρειο Πόλο
  • ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: Οι Καλοκαιρινές Περιπέτειες του Καραγκιόζη.  

 
     Μετά το τέλος της κάθε παράστασης ακολουθεί μια 10-λεπτη παρουσίαση στα παιδιά για τις φιγούρες και τις τεχνικές του Θεάτρου Σκιών.

     Η σκηνή μας έχει διάσταση 2 μέτρα μήκος (για παραστάσεις ως 80 παιδιά) και 3 μέτρα (για παραστάσεις ως 300 παιδιά). Διαθέτουμε πλήρη εξοπλισμό, με φωτισμό, ηχητική κάλυψη και χρειαζόμαστε μόνο μια απλή παροχή ρεύματος.

    Το κόστος της παράστασης ξεκινά από τα 4€ ανά μαθητή και διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής παιδιών ανά παράσταση.

    Μπορείτε επίσης μας βρείτε στον ετήσιο Οδηγό Εκπαιδευτικών & Ψυχαγωγικών Προγραμμάτων 2019-2020 από τις εκδόσεις Εκήβολο.
Aκολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ο θίασος μας πραγματοποιεί παραστάσεις για
Δημοτικα Σχολεία  -  Νηπιαγωγεία - Παιδικούς Σταθμούς - Παιδικά Πάρτυ - Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους - Κοινωνικές εκδηλώσεις... και μεγάλα παιδιά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπουμπουλίνας 15, Μοσχάτο,
     Τ.Κ. 183-44
210-94.24.244
6937.89.65.95
210-94.24.254
skiesgelia@gmail.com