ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
     Ο Θίασος «Σκιές & Γέλια» ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 με σκοπό να κρατήσει ζωντανή την λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών μέσα από τον ήρωά της, τον Καραγκιόζη.
 
 
     Ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στις 11/3/1982 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Μοσχάτο, μια περιοχή κοντά στον Πειραιά και στα 7 του χρόνια, από ένα τυχαίο γεγονός, γνωρίζει τον Καραγκιόζη. Ξεκινώντας από αυτή την ηλικία να παρακολουθεί τα εργαστήρια των αδελφών Αθανασίου, που λειτουργούσαν στο Μοσχάτο, αρχίζει και μαθαίνει κάποια από τα μυστικά της όμορφης αυτής λαϊκής τέχνης. Έμεινε κοντά στους αδελφούς Αθανασίου (Κώστα, Γιάννη και Αργύρη) περίπου 23 χρόνια, προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στο αντικείμενο, με αποτέλεσμα να καταφέρει να απορροφήσει όλα τα μυστικά της τέχνης του Καραγκιόζη.
 
    Όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από όλα τα στάδια εκμάθησης της τέχνης του θεάτρου σκιών. Από το 1992 έως και το 1999 ήταν μόνιμος βοηθός του Κώστα Αθανασίου στη μόνιμη σκηνή που λειτουργούσε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου. Την περίοδο εκείνη μάλιστα είχε την τύχη και την τιμή να γνωρίσει τον μεγάλο δάσκαλο Γιώργο Χαρίδημο και να βρεθεί μαζί του πίσω από τον μπερντέ σε μια από τις τελευταίες του παραστάσεις. Έπειτα συνέχισε ως βοηθός και των τριών αδελφών και διατέλεσε βοηθός σε περισσότερες από 3000 παραστάσεις οι οποίες πραγματοποιούνταν σε μόνιμες σκηνές και σε διάφορες περιοδείες. Το 2002, μαζί με τον Γιάννη Αθανασίου συμμετείχε, ως βοηθός, στο μεγάλο φεστιβάλ ”Antipodes” το οποίο πραγματοποιείται στην Αυστραλία, δίνοντας μια σειρά από παραστάσεις στην Μελβούρνη και στο Σύδνεϋ.
 
     Από το 2008 ξεκινάει ο ίδιος να κάνει τις δικές του παραστάσεις, ως μέλος του Θιάσου Αθανασίου έως και τον Δεκέμβριο του 2013, όπου και ιδρύει τον θίασο "Σκιές & Γέλια". Πλέον δραστηριοποιείται στον χώρο με την διακριτική επωνυμία "Σκιές & Γέλια του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου".
 
    Ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος είναι ένας άνθρωπος νέος σε ηλικία που αγαπάει το Ελληνικό, παραδοσιακό Θέατρο Σκιών, και σαν σκοπό έχει να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες των ανθρώπων που μεγάλωσαν με αυτό το όμορφο θέαμα και να βοηθήσει, όσο μπορεί, ώστε να το μάθουν και να το αγαπήσουν όσες περισσότερες γενιές γίνεται.
 
    Με τη σκέψη πάντοτε ότι ο Καραγκιόζης είναι η πιο φωτεινή σκιά στον κόσμο.
Aκολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ο θίασος μας πραγματοποιεί παραστάσεις για
Δημοτικα Σχολεία  -  Νηπιαγωγεία - Παιδικούς Σταθμούς - Παιδικά Πάρτυ - Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους - Κοινωνικές εκδηλώσεις... και μεγάλα παιδιά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπουμπουλίνας 15, Μοσχάτο,
     Τ.Κ. 183-44
210-94.24.244
6937.89.65.95
210-94.24.254
skiesgelia@gmail.com